מתי לחצן מצוקה יכול לסייע
להיות לבד זה אף פעם לא קל. כיום ישנם בישראל הרבה קשישים אשר מתגוררים בגפם, או עם בן זוג קשיש, הם לא רוצים לעבור לבית אבות כי טוב להם בבית, בפינה שלהם. הם מתפקדים, נהנים מחיי חברה ופעילויות מותאמות לגילם, יש להם חברים, תחומי עניין, המכולת שהם רגילים אליה, חלקם אינם יכולים להרשות לעצמם לגור בדיור מוגן, אחרים פשוט לא חושבים על זה.
כך או כך, כאשר קשיש מתגורר לבדו או שמדובר באדם שנמצא בסיכון כלשהו, כמו אדם אחרי מספר אירועי לב או אדם שעבר אירוע מוחי, נכה, מוגבל בצורה כלשהי, אך מתפקד קוגניטיבית אנחנו חייבים להבטיח את שלומו, על ידי לחצן מצוקה.
כפתור אשר מאפשר בלחיצה אחת קלה, לפתוח קריאה למוקד מצוקה אשר יטפל בפנייתו וידאג שהסיוע יגיע אליו. כיום ניתן למצוא מגוון רחב של לחצני מצוקה, כך שכל אחד יכול לבחור את הלחצן המתאים לו, בהתאם לסוג מוגבלותו. למשל, אדם אשר אינו יכול להפעיל את הלחצן באמצעות האצבע, יכול להפעיל אותו באמצעות הרגל, קשיש אשר מתקשה בראייה, יקבל טלפון מיוחד עם חייגן ולחצן בולט מאוד, כך שלא יצטרך להתאמץ.
חשוב שתדעו: לחצן מצוקה נועד על מנת לסייע לא רק במקרים של אירוע בריאותי, אלא גם במקרים בהם הקשיש או הנכה חשים או נמצאים בסכנה. שרפה שפרצה בבית, ניסיון לפריצה, רעש לא מוסבר. תחושה כללית רעה, תחושה של אובדן, עצב וכיוצ"ב.
באמצעות לחצן מצוקה יכול האדם המחובר אליו לתקשר עם קול אנושי, לקבל לא רק טיפול מיידי במצוקה שלו, אלא גם יד מכוונת ומרגיעה, אשר תכניס את הדברים לפרופורציה, תעמוד את גודל חומרת האירוע ותטפל בו במסירות והבנה.
במקרים בהם מחובר לחצן מצוקה למוקד רפואה, יכול אדם אשר עבר אירוע לב, לבצע בדיקות תקופתיות של אק"ג בביתו, לעבור בדיקת אק"ג מתי שהוא חש ברע, מבלי לחכות לתור פנוי אצל קרדיולוג. רק היכולת הזו, להיות תמיד בשליטה, לקבל עדכון על מצבו וסיוע במידה ואכן יש צורך בכך, הופכים לחצן מצוקה לשקט נפשי שלא ניתן לקבל בשום דרך אחרת.
כאשר אדם חש ברע הוא נוטה להיכנס לפאניקה, לא לחשוב בצורה צלולה ושקולה. אין דבר מפחיד יותר מלהיות במצב כזה ולהיות לבד. לחצן מצוקה אינו בא להחליף קשר אישי, אך הוא בהחלט מסייע להגברת תחושת הביטחון, לקיצור זמן קבלת הסיוע ולהתאמת הסיוע הנכון למצבו של הקשיש או האדם במצוקה. בין אם מדובר בהזנקת אמבולנס, שליחת רופא או כל סיוע אחר.