לחצן מצוקה קיצור זמן תגובה
כל אחד מאיתנו הורה, סב או אדם קרוב אלינו אשר הגיע לגיל זקנה. חלקם עדיין עצמאיים, מתפקדים יפה ומתגוררים בבית, בגפם, עם בן זוג קשיש או עם מטפלת. גם אם מדובר בקשיש עצמאי יחסית, עדיין חשוב מאוד להיות עם האצבע על הדופק ולהעניק לו סיוע מיידי, במקרה של נפילה, תחושה רעה, אירוע בריאותי או חשש אחר לפגיעה.
באמצעות לחצן מצוקה, יכול הקשיש לקבל את הסיוע המתאים לו, מבלי שיצטרך לדאוג איך הוא מזעיק עזרה, מתי היא מגיעה ויותר מזה, הוא לא צריך להיות לבדו בזמן שעובר מרגע הבקשה לסיוע ועד להגעתו. באמצעות לחצן מצוקה, המחובר למוקד מצוקה מאויש על ידי מוקדנים מקצועיים, הקשיש נמצא בידיים טובות מהשלב הראשון עד לסיום האירוע.
הפחד הכי גדול שלנו, כשמדובר בסיוע לקשישים זה שלא נוכל לתת להם את העזרה שהם צריכים, הכי מהר. באירועים מסוימים, כל דקה קובעת ויכולה להיות גורלית. אם הקשיש נקלע למצב בו הוא אינו יכול לתפקד או שאין הוא יודע מה עליו לעשות, זמן התגובה שלו יכול להשפיע על התוצאה הסופית.
קשיש, נכה או אדם בעל היסטוריה של אירועי לב, יכול להיכנס לפאניקה כאשר הוא עומד בפני אירוע בריאותי או אירוע אשר מסכן את בטחונו. הכאבים, החשש, הפחד והלחץ יכולים להוביל לתגובה לא נכונה או לא פחות חמור, לאי תגובה.
התוצאה, הזמן הקריטי שעובר עד לנקיטת פעולה כלשהי מצד הקשיש או האדם אשר נמצא במצוקה, יכול לקבוע את גורלו.
מעבר ליכולתו של הקשיש או הנכה להזעיק עזרה בעת משבר תחת תנאי לחץ, ישנה חשיבות גם לזמן הגעת התגובה. הקו יכול להיות תפוס, יכול להיות לחץ. לחצן מצוקה בא למנוע את כל זה ולהבטיח זמן תגובה אופטימאלי מרגע הלחיצה על לחצן מצוקה ועד להגעת הסיוע.