טיפול אחרי התקף לב
זה מגיע מבלי שאיש יכול לצפות את זה. החששות והבלבול תופסים חלק בלתי נפרד בחייו של אדם שעבר התקף לב. השאלה הגדולה שנשאלת עבור אנשים רבים שחוו התקף לב היא – מה קורה יום אחרי התקף הלב?
כיצד בעצם ניתן לחזור לשגרה? כמה תכסה קופת החולים אם בכלל ועוד שאלות חשובות נוספות. אז כיצד זה קורה? ובכן, לפתע, ללא שום הזהרה מוקדמת מתחיל לאדם לחץ משונה באזור החזה ולחץ זה מקרין כאב לזרועות ולצוואר. מעבר לכך, אדם שמתחיל לחוות כאב מסוג זה מתחיל לחוש סממנים נוספים כמו: זיעה קרה וקשיי נשימה.
ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שמאפשרת לחולה אשר חווה התקף לב להישאר בבית מלון כחמישה ימים ובעצם להשתקם עד שהגוף יכול ,פחות או יותר, לחזור לעצמו (קופות החולים בדרך כלל מכסות או משתתפות בשהיית החולה בבית המלון לצורך השתקמות). חשוב להבין ששהות זו היא משמעותית מאוד כשהנתונים מראים ששיקום הלב לאחר התקף לב מצליח לקצר את משך ההחלמה ובעצם לאפשר חזרה מהירה הרבה יותר אל השגרה.
טיפול תרופתי לאחר התקף לב.
לאחר התקף לב ניתנות כמה תרופות, כמו למשל:
- מיקרופירין ואספרין – שתי התרופות הללו נועדו על מנת לדלל את הדם ולמעשה למנוע מצב של היווצרות קרישים.
- אומקור – תרופה זו מכילה כמות גדולה של אומגה (מה שמסייע לגוף לחזק את מערכת החיסון בצורה משמעותית).
- תרופות להורדת כולסטרול (אשר ידוע כגורם ראשי בהתקפי לב). כמו כן, תרופות אלה (ליפיטור וסימבול) אמורות לייצב את הרובד התורשתי בגוף.
- אנלפריל וקונברטין – המטרה המרכזית של תרופות אלו היא להפחית בצורה משמעותית את גודל הנזק של שריר הלב בטווח הארוך והן למעשה מקטינות את התרחבות שריר הלב.
- ממחקרים רבים שנעשו עולה כי נטילת אומקור יחד עם טיפול תרופתי נוסף (על פי המלצותיו של רופא) מצליחה להוביל לכ- 30% ירידה בסיכון לתמותה מכלי הדם וממחלות לב שונות.
טיפול נוסף לאחר התקף לב.
לאחר שהחולה השתקם בבית חולים מספר ימים והוא חוזר לביתו ישנם מספר דברים מסוימים שעליו לעשות על מנת למנוע התקף נוסף, כמו למשל: בדיקות תקופתיות, תזונה נכונה (הימנעות מאוכל שומני, אוכל מלא סוכר וכולי), קבלת הדרכה ומעקב, פעילות ספורטיבית בצורה נכונה ומתונה, קבלת ייעוץ לגבי אורח חיים.
ייעוץ זה מלווה בכל מיני אנשים מקצוע, כמו למשל: דיאטנית, מאמני כושר, פסיכולוגים, רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים, פיזיותרפיסטים.
כמו כן, מכיוון שאדם שחזר הביתה לאחר התקף לב עדיין נמצא בסכנה גדולה יותר מאדם רגיל שלא חווה התקף לב מומלץ מאוד להתקין בביתו לחצן מצוקה. לחצי מצוקה אלה מקנים ביטחון ושלווה ומעבר לכך, בעת לחיצה על הלחצן מופעלים מוקדי הרפואה השונים ואלו מגיעים לאדם בשעת אמת ובעצם מסוגלים להציל אותו.