התקפי לב- גיל כגורם סיכון
כשמדברים על התקפי לב , ניתן לדבר על גורמי סיכון, משתנים שונים אשר מעמידים חלק מהאוכלוסייה בסכנה גדולה יותר למחלות לב ולהתקפי לב בפרט. גורמי הסיכון רבים ומגוונים ובניהם ניתן למצוא את מדד הגיל. ככל שאדם מזדקן, הסיכוי שלו לקבל התקף לב גדול יותר, זהו אומנם סיכון שלא ניתן לשלוט בו, אך חשוב לדעת איך להתמודד עמו בצורה הטובה ביותר.
התקפי לב נחשבים לגורם תמותה שכיח בעולם המערבי, ולא פעם מדובר בעניין של חיים ומוות. הסימנים להתקף לב ברובם סימנים מוסכמים, הניתנים לזיהוי כמו לחץ בחזה וקוצר נשימה, אך יכולים להשתנות מאדם לאדם, בהתאם למין, גיל, סוג ההתקף, גורמי סיכון ומשתנים אחרים.
אחד מגורמי הסיכון להתקפי לב הוא הגיל. ככל שגיל האדם עולה, כך גדל הסיכוי שלו לקבל התקף לב, החשש מתחיל סביב גיל החמישים ובאמת ניתן לראות מקרים רבים של התקפי לב פתאומיים, סביב גיל זה.
התקף לב, הנקרא גם אוטם שריר הלב, יכול לשבש את איכות החיים, לגרום נזק בלתי הפיך ואפילו לגרום למוות. אדם אשר עבר את גיל 45 חייב להתחיל להיות מודע לעצמו ולאורך חייו ואם צריך לעשות שינויים ולסגל לעצמו אורח חיים בריא יותר, לא לעשן, להקפיד על תזונה נכונה, לעשות ספורט ולהשתדל להימנע מלחצים מיותרים.
מחקרים מראים כי גברים עוברים יותר התקפי לב מנשים, בגילאים צעירים יותר, כך שגבר שעבר את גיל החמישים צריך לקחת נתון זה בחשבון ולשמור כפל כפליים.
הרבה מהתקפי לב סביב גיל זה הם התקפי לב פתאומיים, התקף לב שמתרחש ללא כל היסטוריה של מחלת לב, אך יש לו סימנים מקדימים. זו הסיבה שחשוב מאוד להכיר את הסימנים והאותות להתקף לב ולהיות במעקב רפואי על מנת לזהות מבעוד מועד כל מצוקה או אירוע בריאותי חריג.
אחד הדברים שניתן לעשות על מנת להיות במעקב מתמיד, זה להתחבר לשירותי לחצן מצוקה ומוקד רפואה המאפשר בין היתר ביצוע בדיקת אק"ג בבית, בכל שעה ובכל אותות מצוקה.
הלב שלנו הוא הדבר החשוב ביותר ולכן יש לשמור עליו. עם הגיל עולה הסיכוי לחלות במחלות שונות וכך גם עולה הסיכוי לקבל התקף לב.
אם אתם בתחילת שנות החמישים לחייכם, אל תהססו להיות במעקב על ידי לחצן מצוקה או אצל קרדיולוג והנהיגו אורך חיים בריא.