התקף לב מתחת לגיל 60
כשאנו שומעים את המונח התקף לב, אנו ישר חושבים שמדובר באירוע שמתרחש רק אצל קשישים, אך בפועל שישים אחוז מהתקפי הלב בארץ ובעולם, מתרחשים דווקא אצל אנשים צעירים יותר, מתחת לגיל 60. מהן הסיבות השכיחות להתקף לב ואיך תוכלו לשמור על הלב שלכם
בעידן של היום אנשים חיים בקצב מהיר. הימים שלנו עמוסים לעייפה, יש לנו יותר מתחים, יותר התחייבויות ופחות מדי זמן לחיות נכון ובריא. אורך חיים לא נכון, עלול לגרום לבעיות בריאות ומעלה את הסיכון לקבל התקף לב כבר בגיל צעיר יותר.
התקף לב, מה חשוב לדעת
הלב שלנו הוא האיבר החיוני ביותר בגופנו, כשאדם לוקה בהתקף לב הלב אינו מקבל מספיק חמצן ונוצרת מצוקה. הסימנים המקדימים להתקף לב יכולים להיות כאב גב בחלק העליון או הקרנה של הכאב חגב, כאבים בלסת תחתונה, כאב טורדני בצד שמאל או ימין ויש גם מי שסובלים מבחילות, הקאות, תעוקה נשימתית או זיעה קרה. הסימנים להתקף לב יכולים להופיע מיד או בשלבים ולכן חשוב מאוד להיות קשובים לגוף , להכיר את הסממנים ולפעול במהירות מרבית.
התקף לב, מי צריך לשים לב
ישנם כמה גורמי סיכון שחשוב לשים אליהם לב, על מנת לשמור על עצמנו ולמנוע התקף לב. אם אתם מנהלים אורך חיים לחוץ, עובדים שעות רבות בעבודה תובענית ללא מנוחה, אתם מגדילים את הסיכון לבריאותכם וגם את הסיכון להתקף לב.
כך גם אנשים מעשנים, מי שאינו שומר על תזונה נכונה, אינו פעיל ספורטיבי ולמעשה מנהל את חייו ללא בקרה. גורם סיכון נוסף שיש לשים אליו לב היא כמובן הגנטיקה, אם יש במשפחה שלכם היסטוריה של התקפי לב, הסיכוי שלכם לקבל התקף לב גדל. כמובן שאין זה אומר שתמיד כל מי שאביו או אמו לקו או חולים במחלות לב, יקבל התקף לב, אך זהו בהחלט דגל אדום, בעיקר בסביבות שנות החמישים והשישים לחייכם.
ברגע שאתם ערים לסיכונים ומוכנים ליישם שינויי בהרגלים, ניתן לשמור על הלב ולמנוע התקף לב. לאנשים אשר נמצאים בקבוצת סיכון כשלהי, מומלץ מאוד לערוך בדיקת אק"ג תקופתית או להתחבר לשירותי לחצן מצוקה, על מנת לקבל אינדיקציה וסיוע בזמן אמת, כך שבמידה חלילה ואתם עוברים התקף לב, תקבלו טיפול מידי ובכך הנזק שיגרם ללב יהיה קטן ככל האפשר