Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

בדוק התאמתך ללחצן מצוקה

התקף לב, גנטיקה כגורם סיכון להתקף לב

ישנם מחלות שונות העוברות בתורשה מההורים אל ילדיהם. מחלות לב, ביניהן התקפי לב כמובן, נכללות תחת הקטגוריה של מחלות הקשורות בקשר גנטי ועלולות לעבור בתורשה אל הילדים שלהם.

מחקרים שונים ורבים בעולם הרפואה והביולוגיה, מצביעים על קשר גנטי בכל הקשור בהתקפי לב. המחקרים מוכיחים כי אם אחד מההורים עבר התקף לב קיים סיכוי גבוה כי גם הילדים יחלו בהתקף לב. למעשה, היסטוריה של התקפי לב במשפחה הגרעינית מהווה גורם סיכון עצמאי להתקף לב.

התקף לב וגנטיקה

סיכון מוגבר לעבור בהתקף לב קיים בקרב אנשים אשר אחד מהוריהם עבר התקף לב בגיל צעיר (מתחת לגיל חמישים). מצב סיכון גבוה במיוחד הוא כאשר שני ההורים עברו התקף לב בגיל צעיר (מתחת לגיל חמישים).

אדם אשר נמצא בקבוצת הסיכון לעבור התקף לב, צריך לשים לב במיוחד לאפשרויות המניעה של התקף לב ולקיים אותן: שמירה על תזונה נכונה, שמירה על אורח חיים בריא, שילוב פעילות גופנית, הפחתת לחץ פיזי ונפשי, הפסקת עישון ו/או נטילת תרופות שלא לצורך וכו'. בנוסף, מי שנמצא בקבוצת סיכון מבחינה גנטית, עליו להיבדק באופן קבוע אצל רופא משפחה ולעקוב אחר שינויים שונים המתרחשים בגוף.

גנטיקה כגורם סיכון להתקף לב היא עובדה ידועה זה כמה שנים ויש להיות מודע לעובדה זאת בעיקר אם אתה נמצא במצב סיכון בשל קשר גנטי.

 

 

 

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 2 votes)
התקף לב, גנטיקה כגורם סיכון להתקף לב, 10.0 out of 10 based on 1 rating

אין אפשרות להוסיף תגובה.