Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

בדוק התאמתך ללחצן מצוקה

אירוע קרדיאלי

אנשים המדווחים על אירוע קרדיאלי מספרים על תחושה חזקה של חוסר אונים. לעומתם יש אנשים המספרים על כאבים קלים בעת שחוו אירוע קרדיאלי. כך או כך, מדובר בתופעה רפואית חמורה המסכנת חיים ומעמידה את אלה שלקו בה בסיכון גבוה ללקות בה שוב. לכן חשוב לטפל כראוי ולעקוב.

אירוע קרדיאלי הוא למעשה המונח הרפואי ל – התקף לב. אדם אשר חווה אירוע קרדיאלי הוא בעצם אדם אשר עבר התקף לב. כאמור, התקף לב או אירוע קרדיאלי, הינו תופעה מסוכנת ועלולה להביא לידי מוות. ישנן אנשים הנמצאים בקבוצת סיכון גם בלי שעברו התקף לב, למשל אנשים שנולדו עם מום בלב או שיש להם היסטוריה גנטית במשפחה של התקפי לב ומחלות לב. בנוסף, כל אדם אשר חווה התקף לב נכנס מיד לקבוצת הסיכון לחוות שוב אירוע קרדיאלי, ובדרך כלל הפעם הבאה, אם האדם אינו מטופל כראוי, עשויה להיות חמורה יותר ואפילו הרת אסון.

אז מה עושה מי שחווה אירוע קרדיאלי?

 

ראשית חשוב להתייחס גם למניעה. אנשים אשר יש להם היסטוריה של מחלות לב במשפחה או שהם יודעים כי הם בסיכון לחוות התקף לב, חייבים להיות במעקב קרדיאלי. עליהם להיבדק בכל שנה, ובמקרים מסוימים אפילו בכל חצי שנה כדי לבדוק מה מצב הלב. במקרים מסוימים ימליצו להם הרופאים לקחת תרופות שונות על מנת להגן על הלב וכן לעשות פעילות גופנית מתאימה ולשמור על תזונה נכונה ואורח חיים בריא (מספיק שעות שינה, פחות לחץ בעבודה, מסגרת משפחתית תומכת וכד').

אדם אשר חווה אירוע קרדיאלי נכנס מיידית לקבוצת סיכון גבוהה ללקות שוב בהתקף לב. במקרה כזה גם פה, רוב האנשים המשוחררים מבית החולים לאחר שהתאשפזו בעקבות התקף לב, מקבלים תרופות לאיזון לחץ דם, שיכוך כאבים וטיפול תרופתי מונע. גם כאן, הוראות הרופאים היא שמירה על אורח חיים בריא: פעילות גופנית מתונה וקבועה, תזונה נכונה ולעיתים הקפדה על דיאטה (למשל הימנעות מצריכת מוצרים עתירי כולסטרול), וכן הורדת רמת הלחץ והאינטנסיביות בעבודה וגם בבית.

לאחר אירוע קרדיאלי, חייב האדם לערוך מעקב רפואי אחת לזמן מוגדר.

אדם חולה לב, אפילו אם עבר התקף לב רק פעם אחת, נמצא כאמור, בסיכון גבוה. רופאים רבים ממליצים על התקנת לחצן מצוקה בבית החולה, גם אם הוא מרגיש טוב, שומר על אורח חיים בריא ומגיע למעקב אצל רופא. במיוחד אם מדובר באדם החי לבדו, אך גם במקרים בהם יש לאותו אדם בת / בן זוג או בן משפחה בבית. מדוע?

כיוון שלחצן מצוקה למעשה מקשר את האדם אל מוקד מצוקה רפואי. ברגע שמתקבלת קריאה במוקד מביתו של אותו אדם, נפתחים הנתונים הרפואיים שלו במוקד וניתן לסייע לו דרך הטלפון, להזמין רופא לביתו או להזמין אמבולנס. לחצן מצוקה, בייחוד לאחר אירוע קרדיאלי, לא רק נוסך שקט נפשי וביטחון אלא גם מבצע מעקב רפואי ואפילו מציל חיים.

 

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0 (from 2 votes)
אירוע קרדיאלי, 1.0 out of 10 based on 1 rating

אין אפשרות להוסיף תגובה.